KOMPANIJA

IB Interbilanz Consulting & Audit d.o.o.

IB Interbilanz Consulting & Audit Beograd ima svoje korene u Austriji i pruža savetodavne, računovodstvene i poreske usluge od 1991. godine. Naši klijenti su pretežno međunarodne kompanije sa sedištem u Nemačkoj ili Austriji.

IB Interbilanz Consulting & Audit d.o.o. je osnovan pre 19 godina, kao deo IBD Group GmbH i pruža ceo spektar usluga revizije, poreskog savetovanja i knjigovodstva za više od 180 renomiranih internacionalnih i domaćih kompanija.

Ekspertiza

Kao konsultanti i revizori u preko 10 različitih industrija, imamo bogato znanje i iskustvo u različitim sektorima i svim fazama razvoja i vođenja poslovanja.

Prekogranična saradnja

Klijentima obezbeđujemo brzo povezivanje i usluge za njihove prekogranične operacije ili planove širenja kroz mrežu kancelarija u 12 gradova i devet zemalja centralne i istočne Evrope: Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, Ukrajini i Crnoj gori.

Članstvo u organizacijama

Interbilanz je član vodećih profesionalnih i strukovnih udruženja.
SAM | UFDS | AHK | SPK | OIE | ADVANTAGE AUSTRIA

Filip Boršik

Partner, Generalni direktor

Direktor i pravni zastupnik Interbilanza u Srbiji, sa bogatim iskustvom u korporativnim finansijama i konsaltingu, kao i na rukovodećim pozicijama u multinacionalnim kompanijama. Njegovo polje ekspertize su finansijsko upravljanje, revizija i knjigovodstvo.

Vladimir Tomić

Partner, Rukovodilac odeljenja revizije

Pre dolaska u Interbilanz, bio je na rukovodećim pozicijama u BIG4, kao i multinacionalnim kompanijama.
Poseduje dugogodišnje iskustvo u raznim industrijama (telekomunikacije, mediji, nekretnine, proizvodnja, obnovljivi izvori energije, igre na sreću, kao i softverske industrije)

Uroš Vukomanović

Partner, Rukovodilac usluga iz oblasti nekretnina

Uroš Vukomanović je licencirani procenjivač po zakonu Srbije, član upravnog odbora Društva procenitelja Srbije i član je MRICS-a.
Uroš ima preko 10 godina iskustva u industriji nekretnina.

Vladana Knežević

Rukovodilac računovodstva i obračuna zarada

Diplomirani ekonomista sa licencom Ovlašćenog računovođe izdate od SRRS-a i rukovodilac računovodstva i obračuna zarada IB Interbilanz Consulting & Audit doo Beograd.

Gordana Kačavenda

Rukovodilac poreskog odeljenja

Ovlašćeni revizor, poreski savetnik i licencirani investicioni savetnik IB Interbilanz Consulting & Audit doo Beograd.Gordana je član Komore ovlašćenih revizora Srbije od 2010 godine. Iste godine se pridružila IB timu. Ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u oblasti revizije, poreza, računovodstva, tržišta kapitala i spoljne trgovine.

Olga Glogovac

Rukovodilac odeljenja ljudskih resursa & poslovne administracije

IB timu se pridružila 2018. godine i ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u oblasti poslovne administracije i prevođenja. Ona vodi računa o poštovanju politike kompanije i propisa koji su doneti, kao i o tome da su u skladu sa važećim zakonodavstvom.

Scroll to Top

Filip Boršik – Partner, Generalni direktor

Filip Borsik je generalni direktor i pravni zastupnik Interbilanza u Srbiji. Pre dolaska u Interbilanz, radio je na rukovodećim pozicijama u raznim multinacionalnim kompanijama u oblasti korporativnih finansija i konsaltinga. Specijalizirao se za finansijsko upravljanje, reviziju i računovodstvo.

Iskustvo i obrazovanje

Filip Boršik je studirao Međunarodnu ekonomiju i finansije na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Član je Udruženja ovlašćenih i sertifikovanih računođa (ACCA).

Prethodno iskustvo:

Direktor finansija, kontrolinga i računovodstva
Ime kompanije: Cargo-partner
Vreme zaposlenja: januar 2015. – mart 2018.

Finansijsko izveštavanje i kontroling
Ime kompanije: BIG CEE
Vreme zaposlenja: januar 2014. – januar 2015.

Rukovodeći revizor
Ime kompanije: KPMG Srbija
Vreme zaposlenja: oktobar 2009. – novembar 2013.

Jezici:

 • Srpski
 • Engleski

Gordana Kačavenda – Rukovodilac poreskog odeljenja

Gordana Kačavenda je ovlašćeni revizor, poreski savetnik i licencirani investicioni savetnik IB Interbilanz Consulting & Audit doo Beograd.

Iskustvo i obrazovanje

Gordana je član Komore ovlašćenih revizora Srbije od 2010 godine. Iste godine se pridružila IB timu. Ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u oblasti revizije, poreza, računovodstva, tržišta kapitala i spoljne trgovine. Gordana je i član Udruženja poreskih savetnika Srbije
Njen trenutni portfolio klijenata uključuje niz različitih preduzeća, proizvodnih, veleprodajnih, maloprodajnih, građevinskih, transportnih i finansijskih usluga. Većina klijenata su podružnice međunarodnih grupa.

Jezici

 • Srpski
 • Engleski

Vladana Knežević – Rukovodilac računovodstva i obračuna zarada

Vladana Knežević je diplomirani ekonomista sa licencom Ovlašćenog racunovođe izdate od SRRS-a i rukovodilac računovodstva i obračuna zarada IB Interbilanz Consulting & Audit doo Beograd.

Iskustvo i obrazovanje

Vladana se 2018.pridružila IB timu i ima više od 12 godina profesionalnog iskustva u oblasti računovodstva.
Njen trenutni portfolio klijenata uključuje velike međunarodne klijente iz različitih proizvodnih i uslužnih industrija kao što su logistika i transport, hotelijerstvo, farmacija i sl.
Aktivan je član Udruženja računovođa Srbije i usko sarađuje sa različitim institucijama, kako domaćim tako i inostranim, na unapređenju računovodstvene prakse u Srbiji.

Jezici

 • Srpski
 • Engleski

Uroš Vukomanović – Partner, Rukovodilac savetodavnih usluga iz oblasti nekretnina

Uroš ima preko 10 godina iskustva u industriji nekretnina. Pre nego što se pridružio našem timu, radio je u Soravia Real Estate Development kao generalni direktor. Prethodno je takođe obavljao funkciju generalnog direktora u Colliers International i bio je  odgovoran za nekoliko zemalja u regionu jugoistočne Evrope. Uroš je radio i u UniCredit banci, kao menadžer odnosa u odeljenju za finansiranje projekata, kao i specijalista za procenu vrednosti u odeljenju za upravljanje kolateralima.

Sa Colliers Internationals, bio je uključen u nekoliko velikih projekata, od najveće procene portfolija fizičkih lica kao konsultant za kupovinu u 2015. godini, do nekoliko procena portfolija za međunarodne klijente, lokalne banke, kao i procene portfolija problematičnih kredita u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori.

Uroš Vukomanović je licencirani procenjivač po zakonu Srbije, član upravnog odbora Društva procenitelja Srbije i član je MRICS-a.

Jezici

 • Srpski
 • Engleski

Vladimir Tomić– Partner, Rukovodilac odeljenja revizije

Ovlašćeni računovođa i revizor (ACCA) sa 16 godina iskustva u finansijskom i menadžment izveštavanju i reviziji u različitim industrijama – telekomunikacije, mediji, nekretnine, proizvodnja, obnovljivi izvori energije, igre na sreću, kao i softverska industrija.

Prethodno radno iskustvo

Group CFO u GLA Grupi & Axel Capital Grupa, Beograd
NOVEMBAR 2018 — SEPTEMBAR 2023

Senior Manager, revizija u KPMG, Beograd
OKTOBAR 2007 — NOVEMBAR 2018

Jezici

 • Srpski
 • Engleski

Olga Glogovac – Rukovodilac odeljenja ljudskih resursa & poslovne administracije

Koordinacija i nadzor odeljenja ljudskih resursa & poslovne administracije.

Olga Glogovac je rukovodilac odeljenja ljudskih resursa & poslovne administracije u IB Interbilanz Consulting & Audit doo Beograd. Odgovorna je za svakodnevne poslove Odeljenja ljudskih resursa & poslovne administracije. U njene dužnosti spada i planiranje strategija za unapređenje poslovne saradnje.
Olga upoznaje zaposlene sa pravilima kompanije, priprema i sprovodi nova pravila i procedure u vezi sa radom i razvojem kompanije. Pruža podršku zaposlenima i komunicira sa matičnom kompanijom i klijentima.
IB timu se pridružila 2018. godine i ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u oblasti poslovne administracije i prevođenja. Ona vodi računa o poštovanju politike kompanije i propisa koji su doneti, kao i o tome da su u skladu sa važećim zakonodavstvom.
Njeno dosadašnje iskustvo u multinacionalnim kompanijama, kao i njene komunikacione veštine, timski rad, stalno samousavršavanje i posvećenost ispunjavanju obaveza, omogućavaju joj da pruži kvalitetne usluge našim domaćim i međunarodnim klijentima i doprinese uspehu kompanije.

Članstvo i kvalifikacije

 • Dipl.filolog. (professor nemačkog jezika, Filološki fakultet u Beogradu)
 • Član Udruženja naučnih i stručnih prevodilaca Srbije, Beograd
 • Sudski tumač/prevodilac za nemački i engleski jezik imenovana Rešenjem br. 740-06-1009/98-04 Ministarstva pravde Republike Srbije
 • Sertifikat za upravljanje ljudskim resursima (završen program HR Akademije)
 • Završene obuke u vezi sa procedurama usaglašenosti i antikorupcijom

Jezici

 • Srpski
 • Engleski
 • Nemački