STRATEGIJA ODRŽIVOG RAZVOJA

Strategija održivog razvoja podrazumeva izradu modela koji na kvalitetan način zadovoljavaju društveno-ekonomske potrebe i interese građana, a istovremeno uklanjaju ili znatno smanjuju uticaje koji prete ili štete životnoj sredini i prirodnim resursima.
Održivi razvoj je dugoročni koncept koji podrazumeva stalni ekonomski rast koji, osim ekonomske efikasnosti, tehnološkog napretka, više čistijih tehnologija, inovativnosti celog društva i društveno odgovornog poslovanja, obezbeđuje smanjenje siromaštva,dugoročno bolje korišćenje resursa, unapređenje zdravstvenih uslova i kvaliteta života i smanjenje zagađenja na nivo koji mogu da izdrže činioci životne sredine, sprečavanje novih zagađenja i očuvanje biodiverziteta.

Vlada i Skupština Republike Srbije su u sklopu Strategije održivog razvoja donela brojna akta kojima želi da postigne definisane ciljeve strategije. IB Interbilanz svojim partnerima u sklopu poslovnog savetovanja pomaže u usklađivanju poslovanja sa zakonima Republike Srbije.

Generalni direktor

060 7484947
filip.borsik@interbilanz.rs

Direktor i pravni zastupnik Interbilanza u Srbiji, sa bogatim iskustvom u korporativnim finansijama i konsaltingu, kao i na rukovodećim pozicijama u multinacionalnim kompanijama. Njegovo polje ekspertize su finansijsko upravljanje, revizija i knjigovodstvo.

Scroll to Top

Filip Boršik – Partner, Generalni direktor

Filip Borsik je generalni direktor i pravni zastupnik Interbilanza u Srbiji. Pre dolaska u Interbilanz, radio je na rukovodećim pozicijama u raznim multinacionalnim kompanijama u oblasti korporativnih finansija i konsaltinga. Specijalizirao se za finansijsko upravljanje, reviziju i računovodstvo.

Iskustvo i obrazovanje

Filip Boršik je studirao Međunarodnu ekonomiju i finansije na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Član je Udruženja ovlašćenih i sertifikovanih računođa (ACCA).

Prethodno iskustvo:

Direktor finansija, kontrolinga i računovodstva
Ime kompanije: Cargo-partner
Vreme zaposlenja: januar 2015. – mart 2018.

Finansijsko izveštavanje i kontroling
Ime kompanije: BIG CEE
Vreme zaposlenja: januar 2014. – januar 2015.

Rukovodeći revizor
Ime kompanije: KPMG Srbija
Vreme zaposlenja: oktobar 2009. – novembar 2013.

Jezici:

  • Srpski
  • Engleski