Poreski propisi: "Izmena pravilnika iz oblasti poreskih propisa"

U „Službenom glasniku RS“, broj 50/2019 objavljeni su sledeći pravilnici iz oblasti poreski propisi:

POREZ NA DOBIT PRAVNIH LICA
– Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na priznavanje troškova koji su neposredno povezani sa istraživanjem i razvojem u poreskom bilansu u dvostruko uvećanom iznosu,
– Pravilnik o uslovima i načinu izuzimanja kvalifikovanih prihoda iz osnovice poreza na dobit pravnih lica,
– Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na poreski kredit za ulaganje u kapital novoosnovanog privrednog društva koje obavlja inovacionu delatnost.

Poreski-propisi---Interbilanz--blog

Navedeni pravilnici stupaju na snagu 20. jula 2019. godine, a primenjuju se na utvrđivanje, obračunavanje i plaćanje poreske obaveze počev za 2019. godinu, odnosno za poreski period koji počinje u 2019. godini.

POREZ NA DOHODAK GRAĐANA
– Pravilnik o ostvarivanju prava na poresko oslobođenje za primanja zaposlenog po osnovu sopstvenih akcija koje stekne bez naknade ili po povlašćenoj ceni,
– Pravilnik o ostvarivanju prava na poresko oslobođenje po osnovu organizovanja rekreacije, sportskih događaja i aktivnosti za zaposlene.

Navedeni pravilnici stupaju na snagu 20. jula 2019. godine.
Isto tako, ponovo je izmenjen Pravilnik o obliku i sadržini prijave za evidentiranje obveznika PDV, postupku evidentiranja i brisanja iz evidencije i o obliku i sadržini poreske prijave PDV kojim je propisan novi Spisak organizacionih jedinica Poreske uprave.

Kompanija Interbilanz klijentima pruža usluge poreskog i poslovnog savetovanja, kao i usluge iz oblasti računovodstva, eksternog obračuna zarada, revizije.

Izvor: IPC

Pročitajte ostale vesti sa našeg sajta iz oblasti poreski propisi

1 thought on “Poreski propisi: „Izmena pravilnika iz oblasti poreskih propisa“”

  1. I found your weblog on google and check several of the early posts. Preserve up the excellent operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading through additional from you later on!

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Scroll to Top