Predstavljanje slovenačkog poslovnog okruženja preduzetnicima

Predstavljanje slovenačkog poslovnog okruženja preduzetnicima

U utorak, 21.11.2023. održali smo predavanje u okviru Radnog doručka u Hotel Moskva Belgrade na temu „Predstavljanje slovenačkog poslovnog okruženja preduzetnicima“ u saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i našim partnerom Grant Thornton Slovenia, a takođe, događaj je podržala i Ambasada Republike Slovenije u Srbiji.

Uvodnu reč imala je Danijela Fišakov, predsednica Slovenačkog poslovnog kluba u Beogradu, koja je pozdravila sve prisutne i poželela dobrodošlicu na još jedan uspešan Radni doručak na kom je bilo prisutno preko 50 predstavnika kompanija iz različitih sektora poslovanja. Predstavila je sve aspekte delovanja kluba, istovremeno naglašavajući jasne ciljeve i dosadašnje uspehe koji se ogledaju u dva pravca – u organizovanju događaja na kojima se članovi okupljaju i međusobno razmenjuju iskustva i informacije, i drugi pravac koji obuhvata aktivnosti uspostavljanja kontakata „jedan na jedan“ sa pojedinačnm kompanijama.
Nakon toga, prisutnima se obratio i Miloš Kosić, ekonomski konzul Republike Slovenije u Beogradu koji je istakao važnost ekonomske saradnje između Srbije i Slovenije.
Na događaju su obrađivane različite teme vezane za poslovanje u Sloveniji, među kojima su:
Osnivanje firmi u Sloveniji – predavanje je održao Filip Boršik, generalni direktor, IB Interbilanz Consulting & Audit
Stope oporezivanja – predavanje je održala Vesna R. Ahčin, LL.M., partner, Grant Thornton Slovenia
Zapošljavanje državljana Srbije u Sloveniji – predavanje je održala Tamara Vujanović, pravni savetnik, IB Interbilanz Consulting & Audit
Nakon zanimljive i interaktivne prezentacije, usledio je networking uz doručak na kom su predavači pružali odgovore na razna pitanja vezana za ovu temu.

Scroll to Top