Drvo za Beograd 4. mart 2021

Drvo za Beograd 4. mart 2021

Sadimo zelenu budućnost

Četvrtog marta, članice Nemačko-srpske privredne komore zajedničkim snagama su posadili 329 novih sadnica na desnoj obali Save u Beogradu. Ukupno 37 kompanija je učestvovalo u akciji “Drvo za Beograd” koju je organizovala Nemačko-srpska privredna komora u saradnji sa Gradom Beogradom. Više nego korporativna društvena odgovornost, ova inicijativa je simbolična akcija usmerena na građenje zelene i prosperitetne budućnosti.

Mi iz Interbilanza smo s ponosom učestvovali u akciji. Zahvaljujemo se @AHK na ovoj prilici i želimo da budemo deo vaših budućih akcija.

Saopštenje za javnost AHK Srbija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i članovi Nemačko-srpske privredne komore posadili su danas 329 stabala na desnoj obali Save kod Beogradskog sajma u okviru akcije „Drvo za Beograd“
Radojičić je ovom prilikom podsetio da je akcija “Drvo za Beograd“ pokrenuta na osnovu inicijativa Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju i Grada Beograda, kada je zasadeno 163 stabla.

Zahvaljujući odzivu 37 komanija iz Nemačko-srpske privredne komore, danas smo zajedničkim snagama posadili 329 sadnica i ozelenili 10.000 kvadratnih metara površine kod Beogradskog sajma. U okviru
današnje akcije posadili smo se najveći broj sadnica kroz izazov „Drvo za Beograd“. Zaključno sa ovom sadnjom posadili smo preko 1.800 stabala, a do kraja akcije nadam se da će preći broj od 2000 – rekao je gradonačelnik, dodavši da u Beogradu ima puno društveno-odgovornih kompanija za koje veruje da će se priključiti ovoj inicijativi.
Zamislite kakav bi efekat bio da svih ovih 150.000 registrovanih privrednika u Beogradu uključi u akciju.
Kada bi svi od njih posadio po jedno drvo, značajno bi se uticali da Beograd ima bolji kvalitet vazduha i da postanje zeleniji i zdraviji grad – istakao je Radojičić.

Kompletno saopštenje za javnost možete pročitati na sajtu AHK Srbija.

Scroll to Top